Het is vandaag de dag zeer eenvoudig om online een lening af te sluiten. Dit kan een persoonlijke lening zijn, maar ook een autolening, woonkrediet en ga zo maar door. Tegenwoordig is de krediet- en hypotheekmarkt sterk online gericht. Er zijn veel kredietaanbieders op de markt, en die hebben allemaal wel een website om zoveel mogelijk potentiële klanten te bereiken. En jij kunt daarvan profiteren door de goedkoopste lening af te sluiten. Als je liever zoveel mogelijk geld in eigen zak houdt, lees dan zeker verder.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Voordat je beslist hoeveel je wilt lenen, dien je eerst uit te vinden wat je iedere maand kan afbetalen. Maak daarom eerst een overzicht van al je uitgaven. Daar horen niet alleen je vaste kosten (water, licht, gas, enz.) bij, maar ook je benzineverbruik, andere transportkosten, verzekeringen, af en toe wat leuks doen, pintje, sportschool…kortom, alles wat je niet kan missen. Trek het totaalbedrag van je maandelijkse inkomsten af en wat overblijft, kan je als aflossing gebruiken. Zorg er wel voor dat je een redelijke marge inbouwt voor onvoorziene kosten die plotseling kunnen opduiken.

Nu kun je aan de slag om de maandelijkse aflossing, inclusief rente, van je leenbedrag te berekenen. Als je gaat zoeken op internet zal je merken dat er vele kredietverschaffers zijn die jou een lening aanbieden. Dit betekent dat er concurrentie is onder de aanbieders. Een lening kost altijd geld, dus je moet rente betalen. Dit staat aangegeven als JKP, het Jaarlijks Kostenpercentage. Alle leenkosten zijn hierin samengevat en iedere aanbieder is verplicht dit duidelijk aan te geven op de website. Hoe lager het JKP, hoe goedkoper de lening meestal is. Controleer wel dat het bij een laag JKP niet om een instapactie gaat; maar dat wordt dan ook vermeld.

Je aflossing met rente berekenen doe je door naar de website van de aanbieder te gaan. Hier vind je meestal een simulator tool waar je zo vaak je wilt gratis leningen kan simuleren. Het JKP is een percentage dat je jaarlijks nog bovenop je uitstaande lening betaalt. Hoe langer de looptijd, hoe meer je betaald zal hebben aan het einde van de rit. Als het om een kleinere lening gaat, kun je wellicht kiezen voor een hogere maandelijkse aflossing aan een kortere looptijd. Maar bij een lening als een woonkrediet is dit niet verstandig. Dit zijn meestal hoge bedragen en in de tussentijd moet er wel voldoende geld overblijven om relatief comfortabel de maand door te komen.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Je moet enkel het leenbedrag en de looptijd ingeven om de aflossing plus rente te berekenen. Ben je niet blij met het maandelijkse aflossingsbedrag, dan kun je het leenbedrag en/of de looptijd net zo lang aanpassen totdat je de perfecte afbetaling hebt gevonden. Let op: herhaal dit met zoveel mogelijk aanbieders om een helder beeld te krijgen van de aflossingen. Je zult heel snel zien wie de beste deal in de etage heeft staan, en je kunt de lening daarna online en geheel vrijblijvend aanvragen. Om een zo goedkope mogelijke lening op de kop te tikken kan je hier vast je simulaties starten.