Ontdek hier de aflossingstabel van je lening!

lening

Een lening aangaan is altijd een heuse zoektocht naar de juiste band en de juiste voorwaarden. Met de mogelijkheid om zoveel te vergelijken via het internet kan je zelf al te weten komen hoeveel je kan lenen en hoeveel het je zal kosten per maand. Dat is iets waar mensen zich steeds op richten, de maandelijkse kost van een lening. Uiteraard zijn de kosten van de lening zelf ook belangrijk. Eens een lening is goedgekeurd ontvang je steeds een aflossingstabel, daar staat op hoeveel je per maand moet betalen en voor hoelang.

Lening aanvragen? Klik hier!

Een lening aangaan voor een kleine aankoop als een wasmachine of vaatwasser gaat altijd vrij snel. Net omdat het bedrag zo laag blijft is het risico voor een bank niet zo groot. Het spreekt voor zich dat je nog steeds je inkomsten en uitgaven moet voorleggen, zo kan een bank zien of je de lening wel kan terug betalen. Maar normaal gezien is zo een lening op 2 dagen geregeld. Sommige winkels hebben een eigen dienst om een financiering aan te gaan, op die manier kan het zelfs nog sneller klaar zijn.

Nog een courante vorm van leningen is een autolening. Het bedrag ligt hier al iets hoger en gaat toch al over een aanzienlijke som. Ook hier zal een bank vragen naar je inkomsten via een loonfiche. Andere uitgaven als leningen moet je ook hier vermelden. De bank zal berekenen hoeveel ruimte je hebt om een nieuwe autolening aan te vragen. Die bewijsstukken heb je steeds nodig om een lening te verkrijgen. Een bankbediende kan je hiermee helpen en je ter plekke een berekening maken van jouw mogelijkheden. Zie je het niet zitten om steeds alle banken te bezoeken om een vergelijk van de goedkoopste lening te maken, dan kan je ook al via het internet simulaties uitvoeren.

Een lening simulatie kan je zoveel mogelijk als je wenst uitvoeren. Deze zijn ook volledig gratis en vrijblijvend voor zowel jou als de bank. Niemand is hier aan verbonden en het kan je heel wat tijd besparen. Vanaf je eigen computer kan je dit allemaal in orde maken, en zo op zoek gaan naar de goedkoopste lening voor jouw project. Je kan trouwens ook een persoonlijke lening aangaan. Hier moet je niet altijd een reden voor opgeven waaraan je het geld wil spenderen. Hier krijg je dan ook het geld effectief op je rekening. En kan je zelf beslissen aan wat je het wenst uit te geven.

Besef wel dat geld lenen ook geld kost. Dat zijn namelijk de inkomsten van de bank. Hoe meer kosten jij moet betalen, hoe hoger de inkomsten van de bank. Zo zit het nu eenmaal in mekaar. Kijk dus goed naar het JKP of Jaarlijks kosten Percentage van een lening. Om in jou voordeel te zijn moet dat percentage zo laag mogelijk zijn. Dan betaal je ook minder kosten op de lening. Voor een kleine lening of een autolening vallen die kosten heus wel goed mee. Als je een woonlening wil aangaan, dan spreken we al over tienduizenden euro’s kosten die erbovenop komen. Maar aangezien je steeds voor lange tijd zal lenen als je een huis of appartement wenst aan te kopen voel je die kosten niet zo heel erg in je portemonnee.

Een woonlening is natuurlijk iets wat je niet zo vaak zal aangaan in je leven. Hier komen dus nog andere kosten bij zoals de schrijfkosten voor notaris en registratierechten. Alsook eventuele verbouwingswerken die je wil uitvoeren. Je hebt dus een deel eigen middelen nodig om dit aan te gaan. Hoe meer eigen middelen en hoe hoger je loon, hoe liever een bank het zal zien. Met een sterk dossier krijg je dan zeker een lening. Dit heeft te maken met de quotiteit. Dit is het percentage van eigen middelen die je kan investeren.

Start hier de aanvraag van je lening!

De aflossingstabel zal je duidelijk maken hoeveel je maandelijks dus moet afbetalen. Aangezien de afbetaling van een lening steeds met domiciliering gaat hoef je je zelf eigenlijk weinig zorgen te maken. De bank haalt het geld zo automatisch van je bankrekening en is zo zeker dat de lening ook terug betaald zal worden. Zo een aflossingstabel is voor jou als klant handig om een overzicht te hebben en zo weet je ook hoe lang de lening zal lopen.

Let op: geld lenen kost ook geld.