Er komt een moment in je leven waar je op zoek gaat naar een eigen woonst. Waar je thuis kan komen om de werkdag af te schudden, in de wetenschap dat deze plek van jou is. Een thuis dat je kan inrichten naar jouw smaak, waar je kan ontspannen, waar je je kinderen ziet opgroeien. Een eigen woonst is een investering in je eigen toekomst. Mocht je toch plots geld nodig hebben, dan kan je het verkopen. Of gebruiken als investering voor een ander project. Het is altijd spannend als je het huis van je dromen hebt gevonden. Om het te kopen zal je uiteraard een lening moeten afsluiten, en dat is heel normaal. Je zal daarbij een aflossingstabel van je hypotheek ontvangen, maar voor het zover is, lees je best eerst de onderstaande informatie door.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Je mag niet meer dan 40% van je inkomen besteden aan leningen. Heb je ook een autolening of persoonlijke lening uitstaan, dan worden ook die meeberekend. Als je partner ook werkt, mag dit salaris opgeteld worden bij het jouwe en kan je dus meer lenen. Stel dat de gezamenlijke inkomsten 3000 euro per maand bedragen; dit betekent dat ongeveer 1200 euro aan leningen besteed mag worden. Je hebt wellicht al een maandelijkse afbetaling van 150 euro voor je autolening. Er blijft dan nog 1050 euro over als maandelijkse afbetaling voor een woonkrediet. Als de autolening bijvoorbeeld over 6 maanden of een jaar is afbetaald, dan kijkt een kredietverschaffer wat minder streng. Bedenk wel dat je over de resterende 6 tot 12 maanden dit extra bedrag wel moet ophoesten.

Voordat je de aflossingstabel van je hypotheek gaat berekenen en een lening afsluit, is het cruciaal dat je eerst de kredietaanbieders vergelijkt. Er is namelijk veel concurrentie onder de kredietverschaffers, en dat is in jouw voordeel. Het leenbedrag is altijd gelijk en moet worden terugbetaald, maar je kan geld besparen op het jaarlijks kostenpercentage. Dit JKP bestaat uit de rente en de leenkosten die nog bovenop het leenbedrag komen. En dit kan serieus verschillen onder de aanbieders van leningen. Door op de naam van een aanbieder te klikken kom je op zijn website. Daar vind je een leningsimulator waarmee je je maandelijkse aflossing kan berekenen. De maandelijkse afbetaling is afhankelijk van het leenbedrag, de looptijd van de lening en het JKP van de aanbieder. Meestal geldt dat hoe lager het JKP hoe goedkoper de lening is.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Een lening afsluiten, dat kan bij tal van aanbieders. Maar om de goedkoopste aanbieder te vinden zal wat werk vergen. Je kan alvast starten met de lijst van kredietverschaffers op onze website. Wil je meer vergelijkingen doen, dan kan je zelf wat speurwerk verrichten. Hoe dan ook, door wat tijd achter je laptop door te brengen zal je snel ontdekken dat de ene aanbieder de andere niet is. Met behulp van de aflossingstabel van je toekomstige hypotheek wordt dit helder en duidelijk weergeven. Wees wijs en start je vergelijking nu!