Wellicht ben je al een poosje aan het spelen met het idee van een eigen woonst. Een woning waar je je thuis voelt, die je kan inrichten zoals je zelf wil. Het kan over een kant-en-klare woning gaan waar niet veel meer aan gedaan moet worden. Of een oud huis dat juist veel renovatie nodig heeft om het weer mooi en woonbaar te krijgen. Voor beiden zal je een lening moeten aanvragen, maar dit kan je als een investering in jezelf te zien. Iedere maand dat je een aflossing doet, is je woning immers een stukje meer van jou. De immi-markt draait alweer jaren zeer goed, en de waarde van je bezit kan daardoor stijgen. Een woonkrediet of hypotheek is dan ook een logische zet. Maar wist je dat je van tevoren al kan uitrekenen wat de maandelijkse aflossing van je hypotheek zal zijn?

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Er zijn talloze kredietverschaffers die jou een lening aanbieden, zoals banken en andere financiële instituten. De meeste mensen kiezen voor een bank omdat het meestal om hoge leenbedragen en lange looptijden gaat. Maar ook onder banken kunnen er serieuze verschillen zijn tussen de maandelijkse aflossingen. Ga nooit over één nacht ijs, maar vergelijk een flink aantal hypotheekaanbieders met elkaar. Het mooie van internet is dat je dit gewoon thuis kan doen, via je laptop. Stel eerst het leenbedrag vast. Als je een leuk bedrag gespaard hebt, kan je wellicht een deel gebruiken om het leenbedrag te verlagen als dit nodig is. Vervolgens trek je je maandelijkse kosten van je maandelijkse inkomsten af. Zo weet je wat je overhoudt om een lening af te betalen. Let op: neem een ruime marge, want er zijn altijd onvoorziene kosten over een dergelijk lange looptijd.

Een bank zal je toestaan ongeveer 40% van je salaris aan leningen te besteden. Als je partner ook werkt, dan mogen ook deze inkomsten meetellen. Nu je je maandelijkse afbetaalbedrag weet, kan je aan het werk op je laptop. Als je op de link van de goedkoopste hypotheken klikt, vind je een lijst met geldaanbieders. Bij iedere aanbieder staat ook het JKP aangegeven – dit is het jaarlijks kostenpercentage dat nog bovenop het leenbedrag komt ( rente en leenkosten samen). In het algemeen geldt dat de het laagste JKP ook de goedkoopste lening representeert. Lees wel goed de voorwaarden door om zeker te zijn dat het niet om een instapactie gaat. Iedere kredietverschaffer heeft wel een simulator tool op zijn website waarmee jij de maandelijkse aflossing van je hypotheek kan berekenen, heel snel en eenvoudig.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Uiteraard kan je zelf ook verder zoeken op internet. Controleer wel of de kredietverschaffer een vergunning heeft ontvangen van de Belgische overheid. Eens je lening goedgekeurd is, ontvang je een aflossingstabel. Hierop staat iedere maandelijkse aflossing van je hypotheek aangegeven, en weet je precies wat je iedere maand afbetaalt in JKP en leenbedrag. Dit is een goed moment om te lenen, want de rente staat ongekend laag. Niet langer wachten, direct vrijblijvend simuleren.