Kredieten kunnen afgesloten worden in alle vormen en maten. Bespaar jezelf honderden euro’s door leningen te vergelijken en niet teveel te betalen voor je krediet. Er is bijvoorbeeld een groot verschil tussen een lening afsluiten bij je autodealer of een andere kredietverschaffer. Met een krediet bij de dealer kan je jaarlijks tot 10% extra betalen voor een nieuwe wagen. Bij een bank of andere geldaanbieder kan dit aan minder dan de helft van dit percentage. De markt van kredietverstrekkers is geëxplodeerd, dus doe wat voorbereidend werk om de goedkoopste lening te vinden. Als je weinig tijd hebt of niet weet hoe je die moet vinden, dan hebben wij vast de goedkoopste aanbieders voor jou gesorteerd.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Iedere kredietaanbieder heeft wel een website met een simulator tool. Daarmee kan jij alvast berekenen wat je maandelijkse aflossing wordt als je een lening wilt afsluiten. Veel leningen worden tegenwoordig aan een vaste rentevoet geëtaleerd. De aflossingstabel van een lening met een vaste rentevoet is daarom heel makkelijk zelf te berekenen met behulp van je laptop en de leningsimulator. De maandelijkse afbetalingen blijven immers iedere maand gelijk. Dit is anders met een variabele rentevoet. Die is namelijk afhankelijk van wat de economie doet, en wordt vastgesteld door de Europese Centrale Bank. Heb je een lening afgesloten aan een variabele rente, dan kan je maandelijkse afbetaling dus dalen of stijgen als er veranderingen worden aangebracht in de rentekoers.

Voor woon- en renovatiekredieten wordt de keuze voor een vaste of variabele rente overgelaten aan de cliënt. Maar omdat de rentevoet nog nooit zo laag stond – en in de nabije toekomst wellicht zal stijgen – is het slim om voor een vaste rentevoet te kiezen. Omdat er heel veel kredietaanbieders zijn, is het slim om zoveel mogelijk aanbieders te vergelijken. De verschillen in de maandelijkse afbetalingen zitten in het jaarlijks kostenpercentage, of JKP. Door op diverse websites een leningsimulatie te doen, zie je bij ieder je aflossingstabel van je lening aan een vaste rentevoet. Om een vergelijking te maken kan je in onze lijst alvast verschillende aanbieders vinden en naar hun websites surfen. Daar vind je informatie en een simulatie tool waarmee je precies kan berekenen hoeveel een lening jou gaat kosten. Kijk als eerste naar het JKP – dit is de rente plus de leenkosten die je nog naast je leenbedrag moet afbetalen – en lees ook de voorwaarden goed door.

Ontdek hier de voordeligste leningen!

Een lager JKP betekent meestal ook een goedkopere lening. Het verschil in JKP verschilt wellicht maar een 1 of 2 decimalen, maar aan het einde van een relatief lange looptijd kan je dat honderden euro’s schelen. Online de aflossingstabel van je lening aan een vaste rente berekenen is eenvoudig. Kies je toch voor een variabele rente, dan kan je aflossingstabel fluctueren, afhankelijk van wat de economie doet. Hoe dan ook, kijk naar het JKP en vergelijk zoveel mogelijk kredietaanbieders. Je zal verbaasd staan van de verschillen die je tegenkomt. En wie wil er nu niet zoveel mogelijk besparen op zijn lening. Je kan wel leukere bedenken voor dat geld, toch?